marți, 28 septembrie 2010

Ce stim pana acum?

Avem vesti legate de sexul copilului care nu ne-a salutat la ultima poza ecografica, fiind ocupat cu somnul de dupa-amiaza; totusi, ne-am bucurat sa ii vedem funduletul si niste manute si picioruse care tresareau a deranj in timpul somnului. Ceea ce ne-a amuzat teribil si am conchis impreuna ca seamana cu mama lui care face foarte urat daca e trezita fara motiv.
Bunnn, deci se pare ca o sa fim parinti de baietel. Asta e verdictul medicului care ne-a asigurat ca 90% e de sex masculin si ca n-ar mai fi sanse sa se schimbe ceva pana la final.Prilej de mare bucurie in partea paterna a familiei caci va duce neamul mai departe, si mai mare bucurie in partea familiei materne care nu a avut pana acum vreun baietel de crescut.
Noi suntem inca sub socul vestii, in sensul in care nu ne asteptam inca sa aflam ce fel de copilandru vom aduce acasa, asa ca incercam sa ne inchipuim parinti de baietoi cu parul mare, cret si balai, cu picioare lungi si pe care sa il dam la scoli inalte.
Partea cea mai frumoasa este ca pana la un al doilea copil, eu voi ramane printesa familiei si ca voi avea doi baietoi de dragalit:).

joi, 23 septembrie 2010

Marti, dupa Craciun

Am fost la "Marti, dupa Craciun", filmul lui Radu Muntean, care a devenit mai nou mica mea obsesie. Stiam ca e un film bun, citisem cronici de film, urmarisem interviurile echipei de filmare prin presa, dar chiar nu ma asteptam sa imi placa asa de tare. Acum ma tot gandesc daca sa il trec in funtea listei de filme romanesti, chiar in fata "Feliciei, inainte de toate", un film grozav care a impartit acelasi scenarist cu "Marti", pe Razvan Radulescu.
"Marti" are o poveste trista in definitiv: sotul o inseala pe sotie cu stomatoloaga care se ocupa de fetita lor. Si se despart. Povestea e simpla, insa e jucata magnific si traita la maximum de cel care sta in scaunul de cinematograf si nu stie cu cine sa tina: cu sotia indurerata? cu amanta indragostita si draguta? cu sotul impartit in mii de bucati?
Asta mi-a si placut, ca nu poti ura niciun personaj, ba mai mult, o iubesti pe sotia care trece de la un calm fals si innabusitor la un planset sfasietor. Mirela Oprisor si-a dat sigur examenul de maturitate artistica cu rolul asta.
Pe langa jocul lor (caci toti actorii joaca mi-nu-nat de natural), n-ai cum sa nu te prinzi de simbolistica: amantul apare dezbracat intr-o scena de dragoste cu amanta iar sotul apare dezbracat intr-o scena casnica cu sotia, la baie, cand ea il ajuta sa isi taie perciunii; sau ca el scoate cumparaturile si le lasa pe masa in casa sotiei iar in casa amantei e atent cu ele si le asaza in rafturi si in frigider.
De scenariu nu mai zic, de nota 10, si daca tot am pomenit de text, nu ratati si "Felicia", care merge pe aceeasi formula de succes.
E de vazut, va zic!

miercuri, 22 septembrie 2010

Episodul 2 din jurnalul de sarcina de pe 121.ro

Aici il puteti citi. Am inteles ca pentru mesaje in josul articolului trebuie sa va logati ca si user pe 121.ro. Daca vi se pare complicat si vreti sa lasati un feedback micut, dati cu un vot tot in josul articolului.
Multumim, va mai asteptam!

marți, 21 septembrie 2010

Lista de cadouri

Acus vine ziua mea si ma tot gandesc la idei de cadouri. In afara de o casa mai mare nu-mi trebuie nimic material. Totusi, toate ideile de cadou se duc spre copil. Asa o sa fie de acum? Devenim asa dintr-odata altruisti? Parca nu-mi vine sa cred.
Oricum, primul cadou pt mine-copil care mi-a venit in cap e un baby-wrap pe care sigur ni-l cumparam pana nastem, unul pentru fiecare parinte din dotare, ca altfel nu se poate.
Cam asa arata, sunt multe modele pe diferite categorii de varsta a copilului si sincer, mi-as lua cate un model din fiecare. Nu e dragut?



luni, 20 septembrie 2010

Din nou burta



Iata ca acus intram in luna a cincea (peste vreo 2 sapt) si riscam sa nu ne imortalizeze sotul. Din fericire, cheful de pozat ne-a revenit amandurora si am scos burta de dupa textila si-l prezentam pe copilul-fetus la aproape 15 saptamani.

vineri, 17 septembrie 2010

Jurnalul de sarcina pe 121.ro

Incepand de ieri si pana la sfarsitul sarcinii ruleaza virtual pe 121.ro episoade din saptamani de sarcina asa cum le traiesc si le vad eu. O sa anunt aici de fiecare data cand se mai publica cate un episod si acum profit de oicazie sa ii multumesc unei doamne foarteeee misto, Daniela Kammrath Fugaru, cea care a avut incredere in mine si m-a lasat sa-mi fac de cap cu hormonii mei in comunitatea dumneaei.

Aici gasiti primul episod! Daca aveti comentarii sau sugestii, va rog sa le faceti direct pe pagina de articol!
Plecaciuni!

luni, 13 septembrie 2010

Closca se destainuie

Mi-e din ce in ce mai clar ca cele 10 luni de sarcina sunt asa de multe cat sa te poti obisnui cu "noua tu". Asa ai timp sa te pregatesti pentru rabdare, pentru grijile materne, pentru scutece si alaptat, pentru noptile de nesomn.
Eu sunt in faza in care dorm destul de mult si in care incep sa ma perpelesc si sa devin grijulie cu toti din jur. Te-ai imbracat bine? Ia-ti esarfa ca sa nu racesti! Bea un ceai cu lamaie, vino mai repede acasa ca e tarziu. Astea-s pt sot, e clar!
Dar devin si dubitativa si cu mine: sa ma imbrac mai bine? gata cu sandalele fetito, ai sa racesti sigur!, de ce nu ma ingras si slabesc din ce in ce? unde-i burta de acu 2 sapt si de ce nu mai am simptomele care ma asigurau ca progenitura e acolo? de ce nu ma simt asa de bine, e normal?
Grija maxima este acum sa ma linistesc si sa inteleg ca desi mananc, dorm bine, am energie si chef de viata, copilul creste bine si ca e acolo, la locului lui.
O fi trimestrul 2 cu bucuriile lui? Cu cheful lui de viata?
Devin closca sau mama de baiat?:)

marți, 7 septembrie 2010

Burta de 12 sapt



Sunt facute saptamana trecuta, dar nu pot sa nu le postez, desi nu-s calitative.

Copilul dansator

Venim de la morfologia de prim trimestru care e pe sfarsite, dar care ne-a aratat un copil zglobiu, mare si vesel.
Copilul e bine, ne-a salutat de cateva ori, si-a bagat mana in gura de sfios ce vrea sa para, a facut tumbe de fericire, a dantuit vreo cateva ture, nu m-as mira dc ar fi zis si niste bancuri, la cata veselie era in burtica. Cumva e si normal, la cat l-am zbantuit si eu sambata seara la nunta.
Pana acum seamana cu tatal sau, are nasul lui, si are picioare lungi ca el, din care da incontinuu, de parca s-ar pregati de setul de tobe. Totusi, din profil parca m-am vazut pe mine, atat cat am putut observa in cele 2 secunde cat a avut bunavointa sa ni se arate.
E sanatos, maricel si fericit ca ne-a vazut de dimineata! Iar noi fericiti ca ne-am revazut din nou.

Cat despre mine, sunt din ce in ce mai bine, mananc, nu mai am greturi dese, mi-a revenit cheful de viata si sunt din ce in ce mai euforica, probabil ca tot de la hormoni. In sfarsit sotul e fericit ca-si recunoaste sotia care e din ce in ce mai amnezica si distrata.