marți, 3 mai 2011

Ce mai facem, cum mai crestem

Zilnic imi propun sa scriu doua randuri pe amaratul asta de blog, dar abia daca apuc sa raspund la comentarii intre un parc si un alaptat. Mai mult, sunt un pic rapusa de o raceala pe care sper sa nu i-o donez si lui Luca ca imi dau in cap. Deocamdata, dupa 3 zile, copilul rezista eroic si nu se sperie nici cand ma vede si cu masca la gura. In rest, de la "inaltimea" celor 7 saptamani de bebeluseala, raportam un copil lungan si mamcacios, saptamana trecuta avea 5200gr, 60 cm, deci cam dimensiunile unui copil de 3 luni. De altfel, si hainutele ne-au tot soptit ca micutul creste cat vezi cu ochii numai lapteee.
Facem progrese si la capitolul comunicare, adica ne zambim reciproc din ce in ce mai des, gangurim, radem in hohote in somn. Luca creste si vad in fiecare zi cate un mic progres: sta pe pat singur si vorbeste cu jucariile ori cu pozele de pe pereti spre jumate de ora; sta in scoica fara sa fie leganat, insa cu conditia sa i se vorbeasca sau sa fie cumva intretinut; seara adoarme mai repede, singurel, dupa ce e alaptat doar o singura repriza; are nopti in care doarme si 4 ore legate, sunt rare, dar tare binevenite; in rest, doarme legate 3 ore in brate ori purtat in marsupi.
Nu ma mai plang caci stiu ca se poate mai rau, iar in definitiv, copilul are doar 7 saptamani, cate sa mai cer de la el?

Delia Grigoroiu

3 comentarii:

Lexi spunea...

mai vrem poze cu luca:X:X:X:X e adorabil!:)

Corina spunea...

e super cum e! si ii merge ft bine, lungut, grasunel, bravo!. Thomas are si el, la 5 luni, 71 de cm, la kg nu se prea inghesuie el sa ia peste limita, dar e ok.
Iti doresc sa dormiti bine, ca noi inca ne chinuim :(

Delia spunea...

Corina, scriu acu dupa 3 nopti in care mai mult n-am dormit, suntem intr-o faza tare ciudata cu trezit si plans nervos intre orele 2-4, plus niste muci urati. Dar o iau si eu din nou drept " puseu de crestere" sau " regresie" cum zic " cercetatorii":)))! Cat despre crescut, de la inceput a avut un avant muncitoresc, nici din maternitate nu a scazut deloc, asa ca presupun ca asta e ritmul. Oricum, in curand o sa ma doboare de spate iar in carut nu sta neam:(. Nopti cat mai putin fragmentate ne doresc tuturor:).