miercuri, 26 iunie 2013

Thassos reloaded

Suntem de 4 zile in Thassos, insula care pe noi ne-a cucerit acum 4 ani, cand eram fara copil. Am revenit cu imaginea feerica de plaje misto, ape turcoises si taverne ieftine. Am gasit o insula cu wire-less slab, dar cam peste tot, cu plaje dragute, dar foarte pline de romani si bulgari, mai multi romani decat la 2 Mai, cu apa faina dar nu asa albastra si cu plictiseala, in mare. Om avea noi ochii paienjeniti de la oboseala cu copilul, insa Thassosul nu mai e asa mistoc. E de venit, mai ales in partea de nord a insulei, dar nu de zece ori in viata. Insula imbatraneste, observ, de la an la an, si nu chiar frumos. Din pacate hoardele de romani au cotropit si cele mai ascunse cotloane de nisip fin si nu te mai poti bucura in liniste de o mare calda si de pinii umbrosi de pe plaja. Noi am facut turul insulei si tot in zona noastra de cazare am ramas, pe langa Pachis Beach.
Tavernele sunt, fie bataie de joc si jecmaneala, fie foarte faine. Si deloc ieftine asa cum ne tot asteptam. Noi lasam in medie 30 euro la fiecare masa, noroc ca portiile sunt mari si am invatat pe final, acu, ce sa comandam si cum sa le combinam.
Cu Luca e frumos, dar solicitant, uimitor e ca, desi acasa urla la baie, aici numai in apa ar sta. Si totusi, concediul cu copil e greu, pentru ca nu ai ragazul omului venit in vacanta. Tot muncesti, tot esti pe drumuri. Daca ii respectam programul de somn si de masa e copilul perfect. De unde imi dau seama ca greul vine de la noi, ca noua nu ne place asa de mult la soare si ca dupa 4 zile ne plictisim si vrem altceva. Noroc ca insula are si munte.

vineri, 14 iunie 2013

Mistocul

Acu doi ani era atat si asa.

 Acu ma dirijeaza si imi face complimente pe banda rulanta: tu esti dragutica mea, da, si a lui tata!

Esi frumusica mea frumusica, vrei sa te miros? Sau sa te pup? Acum sunt catel, te miros ca cateii!

Imi spune sa nu mai vorbesc urat si sa nu mai tip la el cand il culc.
Ne face pe amandoi la somn si ne chinuie pana cedam nervos.
Vorbeste cu gerunzii, acuzative si, mai mereu, corect gramatical, stalcit inca, dar corect. Presupunem ca va fi un rarait, are cuvinte in care pronunta un R frantuzit si nazal, unele unde il sare sau pe altele unde il accentueaza, ca aici: MARRRRAAA!
E frumusel, dar mai mult decat atat, e cool, are asa un aer smecherit, deh, are si cu cine semana, si credem ca va ajunge ori un mare actor, dupa miile de mimici zilnice, sau dupa glumele pe care le face si dupa umorul fin, sau un circar. Vedem!
Ma chinuie cateodata, si ii place, altadata ma pune cu botul pe labe urgent, ceea ce inseamna ca invat de la el. Enorm! Sunt mai buna si mai empatica datorita lui, mai puternica, desi obosita rau.
Are 2 ani si 3 luni, insa e un mic adult cu mine in casa zilnic, imi dau seama numa dupa lista de cumparaturi pe care mi-o face zilnic si dupa cum a platit zilele astea, cu manuta lui, taxa lu Ta-su de examen de sofer.
Ne face, asta, va zic!

joi, 13 iunie 2013

Trouble sleeping?

Am tot zis io ca reinoiesc blogul, dar parca imi iese? Sunt, de la inceputul anului, pe pilot automat. Lucrez mereu si am impresia ca nu fac nimic, de fapt, pentru ca stau cu Luca acasa. Lucratul asta de acasa fara niciun ajutor este criminal. Pentru ca nu fac nimic pan la capat, nici cu Luca nu stau 100%, nici cu jobul nu-s mereu prezenta. Intre un invartit intr-o supa si un spalat la fund, nu neaparat cu aceeasi mana, dau mailuri, telefoane, am mii de idei care imi dispar in momentul in care copilul ma vrea drept conductor de tren sau scriu texte de doi lei, pentru ca nu am timp sa le dezvolt frumos. Evident ca ideile de texte misto imi vin cand pun capul pe perna, dar cine mai are energie sa le scrie pentru a doua zi?
Sunt, cum s-ar zice, varza cu carnati, menu-ul preferat al baietilor mei.
Asta vor, asta au!
Peste toate, vine si Luca, cu un nou hatar de vreo saptamana care ma termina psihic: nu mai vrea sa doarma! Niciodata, ca sa il parafrazez! Orice somn a devenit un razboi etern. Dureaza tot procesul de adormit cam o ora si mereu cu urlete de ambele parti: unul, ca nu vrea, alta ca sa se culce odata!
Si tot asa, in diferite game. Iar seara ne rapune pe amandoi la ore tarzii.
Si cand aud, de la diversi, ca:
- ce-ti pasa, stai cu copilul acasa: NU, nu o frec, ba chiar frec si casa, mailurile si telefoanele in acelasi timp
- ai timp de cafele la 12 ziua: AM, ca sa pot rezista!
- te invidiez, esti asa activa social si faci asa de multe, lucrezi, stai cu copilul, te plimbi: NU ma invidia, chiar nu huzuresc si nici nu zburd de fericire ca frec copilul cu mine prin toate mijloacele de transport la intalniri diverse.
Sunt o mama trista si obosita, dar ma tratez!

joi, 6 iunie 2013

Swimathon Bucuresti la Bazinul Lia Manoliu

Pentru cei care nu stiu, de ceva timp sunt in echipa de comunicare a Fundatiei Comunitare Bucuresti  care organizeaza, in parteneriat cu ARC Romania pentru prima data in Bucuresti, un eveniment misto de strangere de fonduri prin inot. Se numeste Swimathon, va avea loc pe 6 iulie la Bazinul Olimpic Lia Manoliu, de la ora 9, si aduna 20 de proiecte comunitare cu impact local si care se vor mai vizibile in peisajul bucurestean.
Cum functioneaza? Usor de tot, trebe numa sa inoti, ceea ce eu nu stiu, ca alfel m-as fi bagat sa inot pentru FCB, care si ea concureaza in aceasta competitie.
Fiecare proiect are o echipa de maximum 5 inotatori, un timp de 50 minute si un culoar propriu unde cei din echipa pot inota ce stil vor ei, numa sa nu se inece:).
De saptamana viitoare incepem campania de comunicare si de strangere de fonduri si nu se cadea sa nu anunt eu prima, aici, in casuta mea prafuita.
Va zic doar atat: sunt proiecte asa misto si echipe de inotatori de vedete, bloggeri, copii de bloggeri, oameni din companii, oameni misto ca e pacat sa nu intrati pe platforma si sa sustineti macar unul dintre cele 20 de cauze.
Va las aici primele 7 cauze inscrise din cele 20  si sper sa ne auzim si sa ne si vedem la Lia Manoliu.
Ps: cine, dintre bloggeri parinti e interesat sa inoate sau sa ne ajute cu aceasta comunicare?